T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BUCA - Şehit Selim Topal Ortaokulu

Okulumuzda e-Güvenlik Kapsamında Neler Yapıyoruz?-What does we do about e-Safety in our school?

  • Tahtalarda zararlılara karşı korumak için sistem her başladığında daha önceden kaydedilmiş sistem ayarlarına dönülmesini sağlayan yazılımlar yüklenmiştir. Bilişim teknolojileri sınıfında da benzer bir yol izlenmiştir. Ama idare, öğretmenler odası, rehberlik gibi bölümlerde ücretsiz antivirüs uygulamaları kullanılmaktadır. Kendi imkanlarımız dışında Fatih Projesi altyapısı dahilinde de filtreler, güvenlik duvarları kullanılmaktadır. Yani okulumuzda iki katmanlı bir güvenlik söz konusudur.
  • Okulumuzda çeşitli alanlarda projeler yürütülmektedir. Bu projelere ait fotoğraf, video paylaşımlarında öğrenci velilerinden gerekli izinler alınmaktadır. Öğrencilerin portallara kaydı sırasında açık kimliklerinin paylaşılmamasına dikkat edilmektedir. Bir etkinlik fotoğraflanırken öğrencilerin yüzlerinin tanınmasına değil uğraşılan etkinliğe odaklanılarak görüntü alınmaktadır.
  • Öğrencilerimizin okula cep telefonu getirmeleri sadece bazı durumlarda serbesttir. Bu durumların telefonu getirmeden önce sınıf öğretmeni ve okul idaresinin bilgisi dahilinde olması gerekmektedir. Okul sınırlarına girdikten sonra cep telefonlarının okul idaresine teslim edilmesi, okuldan ayrılırken de teslim alınması gerekmektedir. Cep telefonunu idarenin bilgisi olmadan okula getiren ve telefon kullanarak siber suç işleyen öğrencilerin durumları "Öğrenci Davranışlarını Değerlendirme Kurulu" tarafından ele alınacaktır.
  • Okulumuz e-güvenlik konusunda akredite olmak için bir politika oluşturmuştur ve bu politikayı zamanla yaşanan aksaklıklara göre güncellemeye hazırdır.
  • Okul politikamız okul web sitesinde yayınlanmış, veli ve öğrencilerimizle paylaşılmıştır.
  • Öğrencilerimizin hazırladıkları ödevlerde telif hakkı içermeyen görselleri kullanmaları için bilgilendirme yapılmaktadır. (Telif hakkı içermeyen fotoğrafların yer aldığı siteler: https://www.egitimpedia.com/okul-projelerinde-kullanabileceginiz-ucretsiz-resim-siteleri-ve-eklentileri )
  • Öğrencilerimizin sosyal medyayı kullanırken ve siber zorbalıkla karşılaştıklarında kendilerini nasıl koruyacaklarını ve dijital ayak izlerini anlamalarına yardımcı olacak çok sayıda oturum düzenlenmektedir.
  • e-Güvenlik konuları müfredatla entegre bir şekilde ele alınmaktadır.
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.12.2020 - Güncelleme: 29.01.2021 20:34 - Görüntülenme: 204
  Beğen | 0  kişi beğendi