T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BUCA - Şehit Selim Topal Ortaokulu

İSPANYA GEZİSİ

Erasmus projemizin İspanya hareketliliğini 6 - 12 Mart tarihleri arasında gerçekleştirdik.

 

İspanyanın Ubeda şehrindeki Salesian Koleji "Santo Domingo Savio'nun ev sahipliği yaptığı A Lab in My Pocket: Application of the Scientific Method and Experimantation with Smartphones Sensors projesi kapsamında 32 öğrenci ve Macaristan, Türkiye , Romanya, Portekiz ve İtalya'dan 17 öğretmenin katılımı ile gerçekleşti. Türkiye'yi temsilen okulumuzdan 7 öğrenci ve 3 öğretmen katıldı.  Bu projenin temel amacı, öğrencilerimizin kendi elektronik cihazlarını kullanarak bilim dünyasına olan ilgilerini arttırmaktır. Cep telefonları böylece günlük yaşamlarında kullanabilecekleri bilimsel araçlar haline geliyor. Sadece Instagram'a fotoğraf çekmek ve hikaye yüklemek için kullanmayacaklar.

 

Pazartesi günü, okul yöneticileri ve belediye başkanı Toni Olivares tarafından okul tiyatro salonunda karşılandık. Okulun eğitim alanlarını gezdik. Aynı gün Juan Pablo Tito'dan (seramik) ve Ubedíes Artesanía'dan (esparto otu) atölyelerini gezerek, zanaatları hakkında bilgi aldık.

 

Salı günü, Hospital de Santiago'nun planetaryumunu ve müzesini ziyaret ettik ve öğleden sonra öğrencilerimiz ve diger Erasmus katılımcıları, Vázquez meydanında ayrıntıları aramak zorunda oldukları bir hazine avı sayesinde Úbeda'nın anıtsal güzelliğiyle tanıştılar ve günü Rönesans dansıyla kapattık.

 

Çarşamba günü, Tinkercad uygulaması ile uzay mekiği ve Ay da bir yaşam alanı inşa edildi. Öğrencilerimizle çalışmalar hakkında röportaj yapıldı ve radyo yayınına katıldılar. Akşam yemeğinde Hotel Ciudad de Úbeda'da ülke ve okul tanıtımları yapılarak, kültür alışverişinde bulundukları bir buluşma gerçekleştirildi.

 

Perşembe günü, Granada Bilim Parkı gezdik. Hem öğrencilerimiz hem de biz öğretmenler bilim parkında yeni bir çok şey gözlemledik. İspanya öğrencileri, protonlar üzerine bir çalışma sundular. Daha sonra Katedral'i ve İslam sanatının mücevheri Elhamra'yı ziyaret ettik. Bol bol fotoğraf çektik.  

 

Son olarak Cuma günü farklı deneyimler edinmiş olarak vedalaşarak katılım belgelerimizi aldık.

Öğrencilerimiz farklı ülkelerden gelen öğrencilerle kurdukları bağlar sürmesi dileklerimizle Ubeda'dan ayrıldık.

 

Sonraki ziyaret... Romanya!

07-04-202207-04-202207-04-202207-04-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.04.2022 - Güncelleme: 14.04.2022 14:09 - Görüntülenme: 832
  Beğen | 0  kişi beğendi