T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BUCA - Şehit Selim Topal Ortaokulu

CODE FOR THE ENVIRONMENT LOGO TASARIM YARIŞMASI

CODE FOR ENVIRONMENT LOGO TASARIM YARIŞMASI

 

BUCA ŞEHİT SELİM TOPAL ORTAOKULU ERASMUS CODE FOR ENVIRONMENT PROJESİ LOGO YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

 

1-Konu ve Amaç: Projemizin konusu, öğrencilerimizde çevreyi koruma bilinci oluşturmak, öğrencilerimizin teknolojiyi çevreyi koruma amacıyla kullanmalarını sağlamak ve çevre dostu bireyler yetiştirmektir. Yarışmamızın amacı yürüttüğümüz projemizin amaç ve özelliklerini yansıtacak özgün ve yaratıcı logonun tasarlanması.

 

2-Katılımcılar: Yunanistan, Türkiye, Polonya, Romanya.

 

3-Logonun Kullanım Alanı: Yarışma sonucu seçilecek olan logo tasarımı projemizin tanıtımı amacıyla düzenlenecek olan tüm etkinliklerde, oluşturulacak olan web sitesinde, sunumlarda, her türlü basılı malzemede, tanıtım filmleri, e-twinning, Eba v.b. gibi dijital ortamlarda, yazılı ve görsel alanlarda kullanılacaktır.

 

4-Koşullar: Tasarımlar proje konusu dikkate alınarak özgün şekilde hazırlanmalıdır. Tasarım içerisinde ortak ülkelerin bayrakları, AB bayrağı ve Erasmus+ Logosu bulunmalıdır. Proje adı yazılmalıdır. Tasarımlar Canva, Postermaywall gibi Web 2.0 araçları ile yapılabileceği gibi Adobe Photoshop, Corel Draw gibi tasarım programları ile de yapılabilir. Logo tasarımını elde çizim olarak yapmak isteyen öğrencilerimiz 20*20 cm boyutunda hazırladıkları çizimlerini tarayıp fotoğraf halinde (aslını muhafaza etmek ve istenildiğinde okul idaresine iletmek koşulu ile) sehitselimlogo@gmail.com adresine gönderebilirler. Bir öğrenci sadece tek bir tasarım ile başvuru yapabilir. Yarışmaya 6., 7. Ve 8. Sınıflar katılabilir.

 

5-Başvuru Şartları: Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerimiz tasarımlarını sehitselimlogo@gmail.com adresine gönderecekler. Tasarımlar maile yüksek çözünürlükte. png .jpeg formatı ile eklenmelidir. Başvuru mailinde ad-soyad, sınıf ve numara bilgileri eksiksiz doldurulmalıdır.

 

6-Değerlendirme Kriterleri: Yarışmaya katılan tasarımların özgün ve yaratıcı özellikler taşıması ilk koşuldur. Çalışmalar konuya bağlılık, estetik bütünlük, kavramsal yaklaşım ve özgünlük açısından değerlendirilecektir. Seçici kurul gelen tasarımları bu kriterler çerçevesinde ön değerlendirmeden geçirecek ve seçilen 3 logo tasarımları okul genelinde Google Forms üzerinden oylamaya sunulacaktır. Oylama sonucu en yüksek oyu alan logo, proje logosu seçimi için yapılacak uluslararası oylamaya katılacaktır. Logo seçim uygulaması sonucu başarılı olan üç logoya kurumunuzca Başarı Belgesi verilecektir.

 

7-Yarışma Takvimi:

 

İlk Başvuru Tarihi : 07 Mart 2021
Son Başvuru Tarihi : 10 Mart 2021
Seçici Kurul Değerlendirmesi : 11 Mart 2021
Google Forms Logo Seçim Oylamasının Yapılması : 11-12 Mart 2021
Sonuçların İlan Edilmesi : 13 Mart 2021

 

8-Logo Hakları:

8-1-Logo seçim oylamasında 1. olan logonun telif ve yayın hakları Code For Environment projesi çalışmaları kapsamında Şehit Selim Topal Ortaokulu'na ait olacak ve okul idaresi bu çalışmayı kullanmak konusunda serbest olacaktır. Sözü edilen çalışma okul idaresi tarafından her türlü görsel ve yazılı alanda kullanılabilecek ve okul arşivine girecektir.

8-2-Katılımcı logo seçim oylaması sonucu 1. olarak seçilen logonun telif ve yayın haklarını süresiz olarak Şehit Selim Topal Ortaokulu'na verdiğini ve her türlü kullanım alanının Şehit Selim Topal Ortaokulu'na ait olduğunu kabul ve taahhüt eder.

8-3-Logo tasarım sahibi, verdiği izni sonradan kesinlikle geri almayacağını ve logonun belirtildiği şekilde kullanımını men etmeyeceğini, bir başkasına hak tesis etmeyeceğini kabul ve taahhüt eder.

8-4-Yarışmanın tamamlanmasından sonra da olsa dereceye giren tasarımların özgünlüğü ile ilgili (kopya, çalıntı, v.b) oluşabilecek her türlü hukuki ve mali sorunlardan yarışmacı sorumludur.

8-5-Yarışmada ödül almayan tüm çalışmalar proje arşivine girecektir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.03.2021 - Güncelleme: 04.03.2021 15:11 - Görüntülenme: 513
  Beğen | 0  kişi beğendi