SPOTLIGHT FOR WELLBEING ETWINNING PROJESİ

Kuruculuğunu okulumuz öğretmenlerinden Damla Güder'in yaptığı Spotlight for Wellbeing (İyi olma hali, esenlik, refah için spot ışığı) eTwinning Projesi İzmir Şehit Fazıl Bey Ortaokulundan Deniz Çakır, Afyon Dumlupınar Bilim Sanat Merkezinden Selda Topal (diğer kurucu), Çanakkale Biga Fatih İlkokulundan Zeynep Aksoy ve son olarak İspanya Sevilla CDP Nuestra Señora del Rosario ortaokulundan Jesús Machado Arévalo'nun katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Pandemi nedeni ile iki yıllık uzaktan eğitim süreci sonrasında okula adaptasyonu arttırmak öğrencilerin ve öğretmenlerin iletişim ve işbirliklerini geliştirmek ve öğrencilerin daha iyi bir ruh haline sahip olabilmeleri için bir dizi etkinlikler yapılmıştır. Bu etkinliklerden bazıları şu şekildedir: Öğrencilerle nefes egzersizleri yapılmış, duygu kutuları hazırlanmış, umut panoları oluşturulmuş, olumlamalar yazılmış, pozitif duygu durumumuzu arttırmaya yönelik slogan çalışmaları yapılmış, hobiler paylaşılmış, sağlıklı yemek tarifleri hazırlanmış ve bizleri olumlu düşünmeye sevk edecek şarkı sözleri yazılmıştır. Projemize okulumuzdan 5-A, 5-B, 6-C, 6-D sınıfından öğrenciler katkıda bulunmuştur. Öğrencilerden elde edilen değerlendirme bulgularına göre öğrencilerimizin duygu durumlarını düzenleme ile ilgili gelişme gösterdikleri, kendilerini okulun bir parçası gibi görüp okula ve kendilerine katkı sağlayacak çalışmalara isteklerinin arttığı görülmüştür.

09-05-202209-05-202209-05-202209-05-202209-05-2022

Yayın: 09.05.2022 - Güncelleme: 09.05.2022 14:05 - Görüntülenme: 1225